Zonne-boiler voor zonlichtcollector

Zonlichtenergie-systemen bestaat uit een zonlicht collector en een zonne-boiler. 
De zonlicht collector -die meestal op het dak wordt geplaatst- vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte.
Deze warmte wordt overgedragen aan het water in een zonne-boiler en zwembadverwarmer of vloerverwarming.

Omdat tijdens het stookseizoen de opgewekte warmte wordt omgezet in gebruikswarmwater is het niet verstandig om een koppeling te maken naar de centrale verwarming van de woning. Een zwembad verwarming met zonlicht is echter bijna een must.


Zonne-boiler is het meest duurzaam

De zonne-boiler is één van de meest duurzame energie producten van allemaal. De hulp energie is een heel klein circulatiepompje dus bijna een oneindig rendement.

Tevens is de zonne-boiler zeer duurzaam omdat zij een zeer lange levensduur heeft.
Het pompje en de kleine en eenvoudige regeling zijn aan slijtage en/of storing onderheven.
Deze kunnen eenvoudig en goedkoop vervangen worden. Een levensduur van 20 tot 30 jaar is daarom geen probleem.

Vooral gezinnen en zorginstellingen kunnen de investering veelvoudig terugverdienen.

Het zonlichtsysteem werkt op zonnestraling maar ook op een onbewolkte warme dag. In de zomer is er genoeg warmwater voor de hele dag. In de winter is het water toch vaak 25 tot 30 gr. De cv-ketel hoeft het water dan nog maar ca. 15 gr op te warmen tot 40 graden i.p.v. 35 gr ( van 7 naar 40 gr)


Opbrengst 

De opbrengst van een zonne-boiler is sterk afhankelijk van de opstelling en oriëntatie van de collector, tussen zuid-oost en zuid-west, met een hellingshoek tussen de 30° en 45° een maximale opbrengst geeft.
Rivusol is minder gevoelig voor orientatie richting en daarom ideaal als uw dak niet precies zuid gericht is.

Service vriendelijk

De glazen collectorbuizen zijn sterker dan ze eruit zien een stevige hagelbui is geen probleem. Mocht een van uw buurjongens toch eens willen kijken hoe hoog hij die steen kan gooien, blijft de collector met één of meerdere kapotte buizen gewoon werken en kunnen eenvoudig vervangen worden. De meeste verzekeringen dekken deze schade. Door de modulaire opbouw van de collector is er geen dure hijskraan nodig voor het plaatsen.

Collector plaatsing

Bij een schuin pannendak wordt de collector over de pannen geplaatst en blijft de waterdichtheid van het dak gegarandeerd . Bij een platdak opstelling is geen groot balast gewicht nodig tegen het wegwaaien van de collector omdat deze open gewerkt is.

Wilt u meer weten? Bel ons: 023 -5388 344. Tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 16.00 uur