Koolmonoxyde melder bij uw CV-ketel?

Veel van onze klanten hebben een moderne gesloten cv-ketel. Deze ketels halen hun verbrandingslucht van buiten en staan niet in verbinding met de lucht binnenshuis. Bij deze ketel is het uitgesloten dat, mits geen problemen met de afvoerbuis en de afdichtingen van de ketel, verbrandingsgassen in de woning komen.

Toch hangen er nog honderden open toestellen. Sommige van deze toestellen hebben een trekonderbreker beveiliging. D.w.z. dat bij het terugslaan van de verbrandingsgassen de woning in, de ketel uitgaat of in storing valt. De meeste toestellen hebben deze beveiliging niet en kunnen door verschillende redenen de verbrandingsgassen in de woning lozen. Te goed geïsoleerde woningen zonder be- en ontluchting bij de ketel of een slechte schoorsteen trek kan leiden tot koolmonoxide vergiftiging.

Als u zo’n ketel bezit en u bent nog niet toe aan een nieuwe ( gesloten) ketel is het wellicht verstandig om een CO melder bij de ketel te monteren. Elke doe-het-zelf zaak heeft zo’n melder Maar All-therm verkoopt en monteert deze melders ook. Heeft u interesse laat het ons weten bij het afspreken van het onderhoud en wij zorgen voor een veilig en geruststellend stoken van de CV.