Duurzame installaties Warmtepomp

Wilt u verwarmen met een warmtepomp?

De techniek van de warmtepomp is allang beproefd. In de koelkast en in verwarmingssystemen. Het werkt voor honderd procent zeker. Geen cv-ketel, ook geen gasleiding en gasmeter, dat klinkt nogal experimenteel.
Een woning kan verwarmd worden met de warmte uit b.v. de bodem.

  • Warmtepomp tot 550% rendement.
  • Geen radiatoren
  • Behagelijke vloer of wandverwarming
  • Geen stadsverwarming of gasaansluiting nodig
  • Gratis koeling
  • Weinig onderhoud

Warmtepompsystemen hoe werken ze?

Heeft u zich bij het kopen van uw koelkast afgevraagd hoe deze precies werkt of heeft u zich afgevraagd of deze wel zuinig was en of hij geschikt is voor uw keuken?

Voor het onttrekken van warmte uit de aarde worden in de tuin van de woning meerdere verticale bodemwisselaars tot op ca 75 tot 100 meter ingebracht. Een mobiele boorinstallatie zal daarvoor gaten boren waarna een kunststofbuis ( de wisselaar) in de gaten wordt neergelaten.

De wisselaars worden zo aangesloten dat een gelijke verdeling van de bronnen plaats vindt en met kunststof leidingen de in de woning wordt gebracht tot op de plaats van de warmtepomp.

De wisselaars en de aansluitleidingen zullen gevuld worden met een water/glycol mengsel, ook wel Brijn genoemd.

De diepte en prijsstelling van het aanbrengen van de bron is gekoppeld aan de bodemgesteldheid en het benodigde vermogen (grote en isolatie van de woning).

Omdat de bodem op die diepten slechts ca 12 graden is , zal de warmte “opgepompt” moeten worden naar een hogere temperatuur.

Het is daarom van belang dat de woning verwarmt wordt met een laagwatertemperatuur verwarming, zoals vloer, wand of plafond verwarming in de gehele woning.

Hiervoor wordt een elektrische brijn/water warmtepomp gebruikt. Deze warmtepomp zal het brijn water dat door de bodem wisselaar stroomt, afkoelen met ca 5 graden. Vervolgens stopt deze de warmte die hij dus uit het brijn water heeft gehaald in het cv-water. Hoe groter het verschil tussen brijnwater en cv-water hoe slechter het rendement van de warmtepomp wordt.

Wilt u meer weten? Bel ons: 023 -5388 344. Tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 16.00 uur