Ontwikkelingen bestaande bouw

In de afgelopen jaren heeft Alltherm als één van de eerste installateurs op het gebied van duurzame energie een naam en een ruime ervaring opgedaan in deze materie, terwijl andere installateurs nu pas kennis maken met dit soort systemen. Interessante projecten van vooral nieuwbouw woningen en bedrijfspanden stonden hierin centraal. Nu komen wij echter in een tijd waarin vooral de oudere huizen over kunnen gaan van de traditionele ketels, al of niet hoogrendement, naar nieuw soort verwarmingstoestellen waarbij nog hogere rendementen worden gehaald. We praten hierbij over toestellen die meer dan 100% rendement behalen.

Ik hoor u denken “dat kan niet, krijg ik dan geld van het energiebedrijf”.

Nee, u krijgt geen geld van uw energie leverancier, maar bij een toestel met b.v. 400% rendement koopt u b.v. 1 kilowatt energie ( 0,22 cent) maar u maakt hiermee 4 kilowatt warmte door warmte uit de omgeving 
” mee te pompen”. Dit soort toestellen zijn te koop, toepasbaar en betaalbaar voor gewone woningen waar nu nog een gewone ketel staat of hangt. Deze nieuwe toestellen kunnen geplaatst worden in een gewone installatie naast de bestaande cv-ketel of gelijk met het vervangen van de cv-ketel. De hogere investeringen worden gecompenseerd door hoge subsidies en een lagere energie nota.

Hoe werkt het

Bij uw cv-ketel wordt een warmtepomp geplaatst en op de cv-leidingen aangesloten. De combinatie van ketel en warmtepomp noemt men een hybride systeem, net als een hybride auto waarbij de electramoter wordt bij gestaan door een benzine moter voor piekbelasting en bij lege accu, wordt de warmtepomp bijgestaan door de cv-ketel tijdens strenge koude of tappen van warmwater. Een bron waaruit duurzame warmte kan worden onttrokken wordt aan de warmtepomp gekoppeld. Dit kan een geothermische bron zijn zijn , waarbij door middel van boringen in de grond warmte uit de aarde kan worden onttrokken of een luchtbron. Hierbij wordt de warmte uit de buitenlucht onttrokken. Dit gebeurd door een box , b.v. op zolder, waar met een ventilator buitenlucht doorheen geblazen wordt.

Als de thermostaat in de kamer om warmte vraagt zal eerst de warmtepomp aanslaan en warmte uit de buitenlucht of aarde naar de cv-installatie voeren. Als de buitenlucht te koud is of dat in de woning veel warmte wordt gevraagd zal de cv-ketel het overnemen van de warmtepomp. Dit gebeurd geheel automatisch.

Wilt u meer weten? Bel ons: 023 -5388 344. Tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 16.00 uur